Bloemen met Kerst

Voor 12:00 uur bestellen, dezelfde dag bezorgen

Altijd verse bloemen

Bloemenabonnementen

Bloemen met Kerst | Bloemen van Blok

Bloemen die je online kunt bestellen en kunt kopen in onze bloemenwinkels rond Kerst

Bloemen en Kerst is tegenwoordig letterlijk een gouden combinatie. Veel kerststukken zijn voorzien van gouden decoratie en van alle kleuren kaarsen gaan de gouden kaarsen op dit moment het hardst over de toonbank. Vind je dit nog niet genoeg? Dan hebben wij voor jou in onze winkels ook verschillende soorten snijbloemen die goud zijn gespoten. Bijvoorbeeld Ilex, distel of hypericum.

Online houden wij het iets rustiger. In onze webshop vind je geen bloemen die in het goud zijn gespoten, maar wel de meest voorkomende snijbloemen rond Kerst. Welke dat zijn, lees je hieronder.

Bloemen met Kerst | Amaryllis

De amaryllis is een bloem die je heel erg veel ziet rond de Kerstperiode. En niet alleen in de vaas als snijbloem, maar ook in veel andere vormen kom je deze prachtige bloem tegen. Denk bijvoorbeeld aan de amaryllisbol in pot, de losse amaryllisbol of de gewaxte amaryllisbol.

Hoewel alle vormen van de amaryllis natuurlijk bijzonder mooi zijn, richten wij ons in dit geval op de amaryllis als snijbloem. De amaryllis komt oorspronkelijk uit Midden-Amerika en heet eigenlijk Hippeastrum. Dat betekent in het Grieks 'ridderster' en verwijst naar de stervormige bloembladeren.

De amaryllis heeft per steel 4 bloemen. Heel af en toe kom je een steel tegen met maar 3 bloemen. Wel verschillen de stelen veel in dikte. Zo passen er van sommige amaryllissen maar 10 in een doos en van andere amaryllissen wel 30! Je kunt wel nagaan dat die met 10 in een doos duurder, maar ook veel mooier zijn.

Ga je met Kerst bij iemand op bezoek en zie je daar prachtige amaryllissen op de vaas staan? Jaloers? Geen probleem, ook na Kerst en in het vroege voorjaar zijn er vaak nog amaryllissen te krijgen. Dus dan kun jij mooi thuis met Oud & Nieuw genieten van een prachtige vaas met amaryllissen.

 

Bloemen met Kerst | Ilex

Heb je het over bloemen die je veel op de vaas ziet in de Kerstperiode, dan heb je het natuurlijk ook over de prachtige takken ilex. Iedereen kent ze wel: prachtige lange takken met heel erg veel rode bessen. De ilex is lid van de hulst familie en vindt zijn oorsprong in midden en noord Amerika.

Vraag je bij de bloemist om een kerstboeket, dan is de kans groot dat de bloemist minimaal een tak ilex in je boeket verwerkt.

Maar niet alleen in een Kerstboeket zijn deze prachtige takken een mooie verschijning. Steeds vaker wordt er voor gekozen om een grote vaas volledig te vullen met ilex takken. Vind je dit toch wat saai? Dan kun je er voor kiezen verschillende takken amaryllis aan je vaas toe te voegen.

Ilex

Bloemen met Kerst | Eucalyptus

Een bloem is het officieel niet, maar je ziet het wel heel erg veel met Kerst én je koopt het bij de bloemist: eucalyptus. Het groen/grijze blad met de kenmerkende geur.

Eucalyptus wordt tijdens Kerst heel erg veel gebruikt. Zo kun je het laten verwerken in je Kerstboeket, kun je het zelf verwerken in een Kerststuk, of koop je een los bosje om thuis op te hangen.

De eucalyptus die je rond Kerst kunt kopen in onze bloemenwinkels, komt hoofdzakelijk uit de landen rondom de Middellandse Zee. Voornamelijk uit Italië uit de gebieden rondom Napels.

Bloemen met Kerst | Bloemen in het rood en wit

Bovengenoemde bloemen zijn het meest populair tijdens de Kerstdagen. Maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat er geen andere snijbloemen gekocht worden.

Eigenlijk kun je je kerstboeket laten aanvullen met alle bloemen die rood of wit van kleur zijn. Hierbij kun je denken aan rozen, anjers, gerbera's, eustoma, en katoentakken. Waarvan de laatste alleen in het wit te verkrijgen is.

Bloemen met Kerst: het bloemenabonnement.

Bij het vieren van Kerst horen vaak ook cadeautjes. Wel eens gedacht aan het cadeau geven van een bloemenabonnement? Woont de ontvanger in Hattem, Wezep of Zwolle, dan ben je bij ons aan het juiste adres voor een bloemenabonnement.

Op de speciale pagina over ons abonnementen, vind je alle informatie. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen uit drie verschillende maten en kun je kiezen uit een maandelijks of tweewekelijks abonnement.

De mooiste plukboeketten.

Bloemen van de beste kwekers.

Gratis bezorging op donderdagavond.

Keus uit drie verschillende maten.

Flexibel. Eenvoudig op pauze te zetten wanneer je op vakantie bent.

Gratis vaas bij het afsluiten van je abonnement.

Abonnement een aanrader

Sinds een maand een abonnement. Elke keer weer een mooie bos en altijd anders dan de vorige keer. Heel erg blij mee.


Nina , Zwolle (Kiyoh reviewscore 10)

Prachtige boeketten van goede kwaliteit, aanrader!

Elke keer is het weer genieten als je een boeket van Bloemen van Blok in je huis hebt staan. Goede service en kwaliteit.


Hellen , Zwolle (Kiyoh reviewscore 10)

Bloemenabonnement: keuze uit 3 verschillende formaten.

Bloemenabonnement klein

Bloemenabonnement middel

Bloemenabonnement groot

Bloemen bezorgen met Kerst doe je met Bloemen van Blok

Van een mooi plukboeket tot een traditioneel boeket, bloemen bestellen en laten bezorgen door Bloemen van Blok is altijd een goed idee. Meerdere malen per week kopen wij voor jou de mooiste bloemen. Dat doen we rechtstreeks bij de kweker, of op de bloemenveiling in Aalsmeer. Daarbij nemen wij altijd kwaliteit voor een betaalbare prijs als uitgangspunt.

Heb je op onze website een mooi boeket gevonden? Rond je bestelling dan af voor 12:00 uur, dan kunnen wij vandaag nog iemand namens jou verrassen met een prachtig boeket.