Rouwboeketten.

Rouwstukken.

Boeketten op vaas.

Altijd bezorging voor de dienst.

Home » Rouwbloemen

Rouwbloemen

Een rouwboeket of rouwstuk bestellen en laten bezorgen voor een begrafenis of crematie

Ben je opzoek naar een mooi en passend rouwboeket of rouwstuk voor een begrafenis? Dan ben je bij Bloemen van Blok aan het juiste adres. Met zorg en liefde stellen wij de mooiste stukken voor je samen. In onze webshop vind je een groot aanbod aan rouwbloemen, in verschillende kleuren en in verschillende formaten.

Rouwbloemen. Waarom Bloemen van Blok?

Jarenlange ervaring.

Rouwbloemen met bloemen van de beste kwekers.

Vaste leverancier voor veel uitvaartbedrijven.

Tijdige levering gegarandeerd. 

Welke soorten rouwbloemen zijn er?

Rouwbloemen zijn er in veel verschillende formaten en in veel verschillende kleuren. Toch kunnen we de rouwbloemen grofweg onderscheiden in rouwboeketten en rouwstukken.

Rouwboeketten komen het meest overeen met de boeketten zoals je die altijd ziet in de stalling van onze bloemenwinkels. Enig verschil is dat rouwboeketten zo geschikt worden, dat je ze makkelijk neer kunt leggen bij de begrafenis of de crematie, zonder dat het zijn vorm verliest. Rouwboeketten zijn in veel verschillende kleuren te krijgen, het is maar net waar je voorkeur naar uitgaat. Of welke kleur past bij de overledene.

Bij rouwstukken worden de bloemen gestoken in oasis. Rouwstukken zijn over het algemeen wat groter dan rouwboeketten. Je hebt ze in veel verschillende formaten, daarom kun je het zo gek maken als je zelf wilt.

Je kunt bijvoorbeeld denken aan druppelvormig, bol of ovaal rouwstuk. Deze stukken worden altijd naast, of in ieder geval in de buurt van de kist geplaatst. Daarnaast kun je ook kiezen uit kistbekleding. Wat de naam al doet vermoeden, is dit een mooi groot rouwstuk dat op de kist geplaatst wordt. Bijna altijd zijn het de familieleden van de overledene die voor het kiststuk zorgen.

Boeket op vaas

Naast de rouwboeketten en rouwstukken die we hierboven besproken hebben, kun je voor een begrafenis of crematie ook heel goed kiezen voor een boeket op vaas. Daarbij kun je natuurlijk de kleur kiezen die je het meest vindt passen bij de overledene, of die jezelf het mooist vindt. Ervaring leert dat de meeste mensen toch kiezen voor een mooi boeket met hoofdzakelijk witte bloemen. Denk bijvoorbeeld aan boeket Anna in onze webshop.

Waar laat je de bloemen voor een begrafenis of crematie bezorgen?

Wij kunnen het ons heel erg goed voorstellen dat je niet dagelijks met een begrafenis of een crematie te maken hebt, laat staan met het bestellen van passende bloemen voor zo'n droevige gebeurtenis.

Het is gebruikelijk dat je de rouwbloemen laat bezorgen op het adres waar de overledene ligt opgebaard. Dit kan thuis zijn, in het uitvaartcentrum of in het crematorium. De uitvaartverzorger zorgt er vervolgens voor dat de bloemen meegenomen worden naar de plechtigheden: denk aan het condoleren, de begrafenis of de crematie.

Wil je de rouwbloemen laten bezorgen bij het crematorium, houdt er dan rekening mee dat degene hier vaak niet opgebaard ligt. Vaak ligt de overledene thuis, of in een uitvaartcentrum. Bij een crematorium worden de bloemen daarom pas aangenomen op de dag van de crematie.

Wanneer laat je rouwbloemen bezorgen?

Wij adviseren je om het rouwstuk pas te leveren enkele dagen voor of op de dag van de plechtigheid. Zoals je hierboven hebt kunnen lezen worden bij rouwstukken de bloemen in oasis gestoken. De wateropname hiervan is natuurlijk beperkt. Door de bezorging van de rouwbloemen zo dicht mogelijk op de plechtigheid te plannen, weet je zeker dat de bloemen tijdens de plechtigheid nog kunnen beschikken over voldoende water en daarom altijd in goede staat verkeren.

Nogmaals: houd er rekening mee dat wij je bloemen bij een crematorium pas op de dag van de crematie kunnen bezorgen. Wil je toch graag de rouwbloemen eerder laten bezorgen, dan moet je bij het bezorgadres het adres invullen waar de overledene ligt opgebaard.

Lint aan een rouwstuk, of toch een mooie bijpassende kaart?

Bij rouwbloemen kun je kiezen voor een lint of een rouwkaart. Bij de kleinere rouwbloemen, de rouwboeketten, wordt bijna altijd gekozen voor een rouwkaart. Simpelweg omdat dit meer in verhouding is met de grote van het rouwboeket. 

Bij de grotere rouwstukken en kiststukken wordt vaker voor lint gekozen. Kies je voor lint, dan voegen wij 2 stroken lint voor je toe aan het rouwstuk. Uiteraard verdelen wij de tekst mooi over beide stroken.

Op de kaart en het lint wordt vaak een persoonlijke tekst gezet. Ook kun je kiezen voor de meer standaard teksten, zoals: 'Een laatste groet' of Rust zacht'.

Moeite met het kiezen van een rouwstuk?

Vaak blijkt dat mensen het moeilijk vinden om de juiste bloemen te bestellen voor een begrafenis of een crematie.

Zoals al aangegeven vind je in onze webshop meerdere soorten rouwboeketten en rouwstukken. Het maken van een verkeerde keuze is niet mogelijk. Volg je gevoel en koop het rouwstuk dat jij het mooist vindt passen bij de overledene.

Rouwstuk_bont

Vragen over het bestellen van rouwbloemen?

Op deze pagina hebben wij je veel verteld over het bestellen en laten bezorgen van rouwbloemen tijdens een begrafenis of crematie. Toch kunnen wij het ons heel goed voorstellen dat je nog vragen hebt. Je kunt dan uiteraard contact met ons opnemen. Dat kan via mail: info@bloemenvanblok.nl, of specifiek met een van onze winkels in Nunspeet, Ommen, Wezep of Zwolle.